دنیای گیاهان

دنیای گیاهان

معرفی خواص دارویی گیاهان
دنیای گیاهان

دنیای گیاهان

معرفی خواص دارویی گیاهان

خواص خاکشیر و نحوه‌ی مصرف آن

خانمها خاکشیر مصرف کنید

خاکشیر جزو آن دسته از خوراکی هایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش و تشنگی می شود ولی جدای از اینها خاکشیر درمان مناسبی برای مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها می آورد و معده را تقویت می کند. از خواص دیگر خاکشیر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با جوش صورت وداع کنید
مخلوط 2 قاشق غذاخوری خاکشیر با عرق شاه‌تره، عرق کاسنی و عرق بیدمشک ترکیب خوبی برای درمان جوش‌های صورت است. برای استفاده از این مخلوط کافی است یک استکان از هر یک از عرق‌های گیاهی شاه‌تره، بیدمشک وکاسنی را با هم مخلوط کرده و آن را با 2 قاشق غذاخوری خاکشیر ترکیب کنید. نوشیدن این ترکیب علاوه بر آن‌که جوش‌های صورت را درمان می‌کند برای افرادی که دچار گرفتگی صدا هستند نیز موثر است. مدت درمان با این نسخه دست کم 3 هفته است و پس از این مدت نتایج بهبود به مرور در چهره بیمار نمایان می‌شود.
دفع سنگ کلیه
درمانگران، مصرف مخلوطی از خاکشیر و ترنجبین برای درمان سنگ کلیه در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند یا کلیه آن‌ها استعداد سنگ‌سازی‌ را دارد، توصیه می‌کنند. برای تهیه این نسخه خانگی کافی است 3 قاشق غذاخوری ترنجبین را در یک لیوان آب به‌مدت 5 ساعت خیسانده و پس از این مدت آن را صاف کنید. سپس ترنجبین صاف کرده را با 2 قاشق غذاخوری مخلوط کرده و آن را میل کنید. نوشیدن این مخلوط به‌صورت روزانه به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند. علاوه بر این افرادی که دچار بوی بد دهان به‌دلیل عفونت و مشکلات بلغمی هستند نیز می‌توانند از این نسخه استفاده کنند.
اگر دوست دارید وزن اضافه کنید
افراد لاغر و کسانی که تمایل دارند وزن خود را بالا ببرند، می‌توانند از این نسخه استفاده کنند. این گروه اگر خاکشیر را با شیر میل کنند می‌توانند با نوشیدن این خاکشیر صبح ناشتا به درمان لاغری و افزایش وزن خود کمک کنند. به اعتقاد درمانگران، درصورتی که شیر تازه و طبیعی باشد میزان تاثیرگذاری این نسخه بیشتر می‌شود. بنابراین افرادی که به شیر طبیعی دسترسی دارند بهتر است از شیر طبیعی و روستایی استفاده کنن.
بهبود لک‌ها با خاکشیر
برای از بین بردن لک‌های پوست به‌ویژه صورت یکی از بهترین روش‌ها، نوشیدن خاکشیر و ترنجبین است. افرادی که از این ترکیب به‌صورت روزانه و مستمر به‌مدت 3 هفته استفاده کنند بعد از مدتی با روشنی پوست و از بین رفتن لک‌های صورت و پوست‌شان روبه‌رو می‌شوند. برای تهیه این ترکیب نیز لازم است ترنجبین را 5 ساعت در آب بخیسانید و صاف شده آن را با 2 قاشق خاکشیر مخلوط کرده و میل کنید.
اگر دل ضعفه می‌گیرید، خاک‌شیرو عسل بخورید
برخی از افراد هستند که در طول روز دچار دل ضعفه می‌شوند. این دل‌ضعفه ممکن است در طول روزهای گرم تابستان یا در ایام ماه رمضان به سراغ افراد مختلف بیاید. برای پیشگیری از بروز این دل‌ضعفه کافی است، خاکشیر و آب عسل را با هم ترکیب کرده و میل کنید. برای تهیه آب عسل باید یک لیتر آب و یک کیلو عسل را با هم بجوشانید. بعد از مدتی که این ترکیب جوشید کفی روی آن تشکیل می‌شود که باید از دیگر مواد موجود در ظرف جدا شود. مابقی مواد همان ترکیبی است که برای بهبود دل‌ضعفه و پیشگیری از بروز آن مصرف می‌شود. اگر چه عسل با حرارت، برخی از ویتامین‌ها و مواد مغذی خود را از دست می‌دهد اما در عین حال مواد مفیدی در آن باقی می‌ماند که برای درمان دل‌ضعفه بسیار مناسب است.
اسهال را درمان کنید
ابتلا به اسهال در فصل تابستان یکی از اختلالاتی است که در کودکان بسیار شایع است. درمانگران طب سنتی ایران برای درمان این مشکل، دارویی را تجویز می‌کنند که در تمامی خانه‌ها امکان تهیه و مصرف آن وجود دارد. برای تهیه این دارو کافی است خاکشیر را بو داده و آن را با آب و عسل مخلوط کنید و به بیمار بدهید. این ترکیب را متناسب با سن بیمار، هر 2 ساعت یک بار برای او تجویز می‌کنند. میزان مصرف این مخلوط از یک قاشق غذاخوری تا یک سوم استکان برای خردسالان تجویز شده است.

 

شربت خاکشیر یکی از نوشیدنی هایی است که از گرما زدگی جلو گیری میکند و برای رفع عطش روزه داران بسیار مفید است.

مواد لازم:

 آب، خاکشیر، شکر، گلاب، یخ

طرز تهیه: 

مهمترین نکته ای که هنگام تهیه این شربت باید دقت کرد شستن خاکشیر و ریگ شور کردن آن است . معمولآ در هنگام خرید خاکشیری را انتخاب کنید که کمتر ریگ و خاک داشته باشد تا شستن آن آسان تر باشد.

 برای شستن آب روی خاکشیر ریخته و از دو ظرف که ترجیحآ پلاستیکی باشد متل سطل های کوچک ماست استفاده کنید ظرف پلاستیکی خیلی بهتر شنهای ریز را در کف خود نگه میدارد و سپس چندین بار باکمی صبر و حوصله خاکشیری را که آب روی آن است از ظرفی به ظرف دیگر ریخته و ریگ ته آن را خالی کنید در این فاصله آب روی خاکشیر را نیز تعویض کنید تا کاملآ آب روی آن شفاف و ریگهای آن کاملآ شسته شود.

 وقتی از تمیز بودن خاکشیر اطمینان حاصل کردید شکر و گلاب به مقدار کافی بریزید و در یخچال گذاشته تا خنک شود . چون شستن خاکشیر کمی سخت است میتوانید به مقدار زیاد و غلیظ تهیه کنید و در بطری در دار داخل یخچال نگهداری کنید و هربار با اضافه کردن آب و رقیق کردن شربت به مدت چند روز از آن نوش جان کنید.
  نام های فارسی:خاکشیر، خاکشی

نام علمی:Descurainia sophia
نام انگلیسی: Fluxweed, Flixweed
نام عمومی: Flixweed
نام عربی: خبه
نام فرانسوی: Velar sagesse
نام آلمانی: Sophienkraut
نام مترادف: Sisymbrium sophia
نام خانواده: Brassicaceae( خردل)


اثرات مهم:
 
در طب عوام و سنتی از دانه های خاکشی به عنوان درمان اسهال، ادرارآور، تب بر، رفع التهاب کلیه، دفع کرم و درمان آب آوردن انساج به صورت جوشانده استفاده می شده است. از قدیم در ایران خاکشی را با آب سرد مخلوط و به عنوان ملین و خنکی مصرف می نموده اند.
مطالعات فارماکولوژیکی در مورد خاکشی چندین خاصیت آن را روشن نموده است: صمغ و موسیلاژ روی دانه خاکشی با جذب آب متورم شده و تولید ژل حجیمی می نماید که دارای خاصیت نرم کننده بوده و باعث سهولت خروج مدفوع و اثر ملین آن می شود. اصولاً ایزوتیوسیانات ها دارای خاصیت ضد میکروب بوده، به همین دلیل خاصیت ضد تب خاکشی را می توان به آنها نسبت داد. از طرفی چون هورمون تیروئید ظاهراً وابسته به تنظیم درجه حرارت بدن می باشد، ممکن است با کاهش تولید و ترشح تیروکسین، متابولیسم بازال کاهش یافته و درجه حرارت بدن متعاقب آن کاهش یابد.

طریقه و میزان مصرف::
 
_خیسانده: خاکشی را در آب سرد برای چندین ساعت بخیسانید و میل کنید.
_جوشانده: خاکشی را به مدت 10 دقیقه با آب بجوشانید و پس از سرد شدن مخلوط را میل نمایید.
_ضماد: برای رفع زخم، جراحات و رفع ورم ها، خاکشی را کوبیده و به صورت ضماد درآورید. ضماد به صورت موضعی مورد استفاده خواهد بود.
در کتاب مخزن الدویه درباره خاکشی چنین نوشته است:
خبه یا خاکشی دو نوع می باشد، یکی ریزه که رنگ آن مایل به سرخی و طعم آن اندکی مایل به تلخی است و دوم از آن بزرگتر و رنگ آن سرخ مایل به تیرگی می باشد و هر دو خودرو در صحراها و باغ ها و دامن کوه ها می رویند. دارای خاصیت مقوی معده و هاضمه بوده و جهت گرفتگی آواز و نیکویی رنگ رخسار مفید است. برای حصبه و برودت احشا و خروج خلط سینه و ریه مفید است. محرک قوای جنسی است، به خصوص اگر هر روز دو مثقال ( 10 گرم) از آن را با چهار مثقال( 20 گرم) شکر کف نمایند. ضماد آن برای زخم ها، ورم ها و نقرس سودمند است. همچنین برای سرفه مزمن و جهت شش، جگر و زخم های رحم نافع است.
از قدیم خاکشی در طب عامیانه به اشکال زیر مورد استفاده بوده است:
به عنوان ضد سم حدود 1 مثقال(پنج گرم) از دانه ها را بشویید و با آب یا گلاب به اندازه ای بجوشانید تا دانه ها شکفته گردند. سپس نیم گرم از آن را به مسموم بخورانید. در این حالت ایجاد تهوع و قی می کند. این کار باید تکرار شود تا قی متوقف گردد. برای رفع اسهال کودکان یک قاشق خاکشیر را بشویید و در ظرفی بریزید و روی حرارت کم به هم بزنید تا بو داده شود. آنگاه به آن کمی عسل بیفزایید و هر نیم ساعت یک قاشق چایخوری از آن به کودک بخورانید.
برای نیکویی رنگ رخسار هر روز دو مثقال خاکشی و چهار مثقال شکر تا 10 روز به صورت خوراکی مصرف کنید
برای درمان زخم ها و ورم های بدن از ضماد آن استفاده می شود. ضماد آن برای تسکین دردهای نقرس مفید است. برای دفع سنگ کلیه از مخلوط خارشتر، خاکشیر و ترنجبین به صورت جوشانده، صبح ناشتا مصرف گردد.
برای چاق شدن، خاکشیر با شیر تازه مصرف شود. برای برطرف شدن جوش های صورت یک قاشق ترنجبین و دو قاشق غذاخوری خاکشیر را مخلوط کرده و هر روز صبح، ناشتا میل شود. این عمل باید دو هفته ادامه یابد.


نکات قابل توجه:
 
دانه های خاکشی باید در ظروف سربسته، دور از نور، حرارت و رطوبت نگهداری شوند..1.
2.گاهی دانه های گیاهان خانواده خاکشی که مشابه با آن می باشند به اشتباه توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرند، لذا باید به رنگ، اندازه و شکل دانه ها دقت کافی نمود.
3.باید توجه داشت که شکل مصرف خاکشی در اثرات دارویی آن دخالت دارد، مثلاً خاکشی مخلوط با آب سرد دارای خاصیت ملین(ضد یبوست) و خاکشی به صورت جوشانده دارای خاصیت ضد اسهال می باشد.
در حالت اول صمغ و موسیلاژهای خاکشی در آب متورم شده و باعث رفع یبوست می شوند، در حالی که در جوشانده ترکیبات داخل خاکشی استخراج شده و خاصیت ضد اسهال را ایجاد می نمایند.

 

خواص خاک شیر

خاکشیر : ضد عفونی کننده . پاد زهرخوبی برای نقرس می باشد به نوعی در درمان سرطان مفید است . برای کسانی که مزاجشان سودایی است مفید می باشد . اثر معجزه آسا ئارئ . تب بر خوبی است . تقویت کننده معده است اشتها را تحریک می کند . رنگ تیره شما را باز می کند .  و خواص های دیگر به شرح ذیل

خاکشیر گیاهی است علفی یکساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می رسد . پائین گیاه کرک دراست در حالیکه بالای آن بدون کرک می باشد.
تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره می باشد.
خواص داروئی:
  1. خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است. 
  2. التیام دهنده زخم و جراحات است 
  3. جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است 
  4. خاکشیر ادرار آور است 
  5. خاکشیر تب بر است 
  6. برای دفع کرم مفید است .
  7. التهاب کلیه را برطرف می کند.
  8. سرخک و مخملک را دوا می کند و به عنوان خنک کننده در امراض حصبه مطبقه و آبله تجویز شده است
  9. خاکشیر صدا را باز می کند .
  10. برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید .
  11. از گلها و برگهای گیاه می توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد .
  12. سنگ کلیه را دفع می کند.
  13. برای برطرف کردن جوشهای صورت که بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا میل میل کنید تا جوشها از بین برود. شربت خاکشیر علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای رفع عطش نیز میتوان از آن استفاده کرد
از این گیاه به شیوه های دیگر هم میتوان استفاده نمود که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد.

آرامش با گیاهان دارویی

رزماری

نام علمی گیاه رزماری که به فارسی به آن اکلیل کوهی گفته میشود، rosmarinos officicnalis و نام عمومی آن در جهان rosmaryاست. رزماری یا اکلیل کوهی، گیاهی چند ساله، معطر و از خانواده نعنائیان است که برگ‌های سوزنی شکل و همیشه سبز دارد. رزماری ضد درد، ضدعفونی‌کننده، ضد افسردگی، ضد التهاب، خلط‌ آور، ضد ویروس و تقویت کننده نیروی جنسی است. این گیاه شفا‌بخش، برای معالجه رماتیسم، فلج، سستی اعضاء، تشنج، اختلالات عصبی و تنفسی و همچنین نارسایی کبد و کیسه صفرا مفید و موثر است. رزماری خستگی‌های مفرط را بهبود بخشیده و برای رفع اضطراب و پریشانی توصیه می‌شود. در رایحه‌ درمانی استفاده‌های بسیاری از این گیاه می‌شود که ایجاد احساس جوانی و شادابی، ‌عشق و سلامتی و نیز خواب راحت از جمله کاربردهای موثر این گیاه در این حرفه است. قسمت مورد اسفاده این گیاه برگهای معطر آن است که از قدیم به صورت دمکرده به عنوان آرامبخش مورد استفاده بوده است. امروزه از این گیاه فراورده‌هایی به اشکال مختلف تهیه میشود که میتوان از آنها به راحتی استفاده کرد. مصرف سنتی آن به صورت دمکرده است. برای این کار میتوان 5 گرم گیاه را خرد کرد و روی آن یک لیوان آب جوش ریخت و به مدت 20 دقیقه روی بخار قرار داد سپس آن را صاف کرد و نوشید. میتوان مصرف این مقدار را دوباره در روز تکرار کرد و بهتر است یک نوبت آن شب، هنگام خواب باشد.
 

سنبل الطیب

سنبل‌الطیب یا علف گربه، با نام علمی(valerianaOfficinalis)، گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن به طور عمودی تا ارتفاع دو متر رشد می‌کند. این گیاه دارویی دارای بوی مطبوعی است و گربه بوی این گیاه را از فاصله دور تشخیص داده و در اطراف آن جست‌وخیز می‌کند. بیشترین قسمت مورد استفاده این گیاه برای مصارف درمانی، ریشه آن است. ریشه گیاه سنبل‌الطیب دارای اجزای مختلفی بوده و می‌توان به روغن‌های فرار مثل «والریک‌اسید»، «آلکالوئیدها» و آمینواسیدهای آزاد مثل «گاما آمینوبوتیریک اسید»، «تیروزین»، «آرژنین» و «گلوتامین» اشاره کرد. نام اسید آمینه «والین» را از روی این گیاه انتخاب کردند و «والرنال» و «اسید والرنیک» از قوی‌ترین ترکیبات آرام‌بخش موجود در سنبل‌الطیب هستند. این گیاه دارویی اثر ضد تشنج دارد و در رفع ناراحتی‌های عصبی و هیستری مفید است همچنین ضداسپاسم، آرام‌بخش و تب‌بر است. ریشه سنبل‌الطیب در معالجه صرع، بیماری مالیخولیا و میگرن اثر مفید داشته و در درمان بی‌خوابی موثر است. مصرف سنتی آن به صورت 5 گرم ریشه‌های له شده و جوشانده است و میتوان روزی یک یا دو نوبت از آن استفاده کرد ولی امروز از این ریشه‌ها در صنایع داروسازی فراورده‌هایی به شکل قرص، کپسول و قطره تهیه میشود که مصرفشان را راحت کرده است. نکته قابل اهمیت و احتیاط این است که داروها و گیاه را نباید به مدت طولانی مصرف کرد و باید پس از دو یا سه هفته مصرف آن برای یک یا دو هفته قطع شود.
 

گل ساعتی

نام علمی گل ساعتی passiflora incranata و نام عمومی آن passion flower است. قسمت مورد استفاده گیاه گلهای آن است که بسیار زیباست. این گیاه از قدیم به عنوان آرامبخش و برای رفع بیخوابی مورد استفاده بوده است. امروزه نیز در صنایع داروسازی از آن فراورده‌های مختلفی تهیه میکنند. میوه گل ساعتی که معروف به Passion Fruit است، میوه ای بیضی شکل با دانه های متعدد قابل خوردن می باشد پوست این میوه در صورت رسیدن ظاهر خشک و چروکیده پیدا می کند و مصرف آن قبل از خواب باعث ایجاد آرامش می شود. در مطالعه ای که وزیریان و همکاران در دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی 36 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر انجام دادند مشخص شد که عصاره گل ساعتی به اندازه اگزازپام در کاهش علایم اضطراب موثر است. مصرف سنتی آن به صورت دمکرده است و میتوان حدود 5 تا 7 گرم از گلهای خشک آن را به صورت دمکرده هر روز استفاده کرد نکته مهم و مورد احتیاط این است که فراورده‌های این گیاه نیز به طور ممتد و طولانی مدت نباید استفاده کرد زیرا آلکالوئیدی در آن وجود دارد که میتواند باعث وابستگی شود. بنابراین بهتر است مصرف آن دوره‌ای باشد و پس از مدتی مصرف قطع و بعد از مدتی دوباره شروع شود.
 

نعناع

نعناع گیاه مشهوری است با نام علمی menthe که حدود 33 گونه دارد. بیشتر این گونه‌ها به صورت سبزی خوراکی از قدیم مورد استفاده بوده‌اند. نعناع یکی از پرمصرفترین گیاهان خوراکی است و رایحه آن یکی از پرمصرفترین رایحه‌ها در صنایع خوراکی، غذایی، بهداشتی، ماساژ درمانی و دارویی است. نعناع مسکن،‌ آرام بخش و قاعده آور است. برای بی خوابی، کم خوابی و ناراحتی های شبانه یک داروی موثر است. نعناع به صورت تازه، خشک، عصاره، عرق، چای کیسه‌ای و رایحه رقیق شده مورد استفاده است. یکی از موارد استفاده دارویی آن به عنوان آرامبخش و ضد درد است و به صورت دمکرده، چای کیسه‌ای و قطره مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به خوراکی بودن گیاه نعناع فراورده‌های آن برای کودکان و نوزادان بلامانع است.
 

علف چای

علف چای که به نامهای گل راعی، گل هزار چشم و هوفاریقون نیز مشهور است، به نام علمی hypericum perforatum و نام عمومی st.johns'wort در جهان شناخته میشود. این گیاه از حداقل 2200 سال پیش نزد بیشتر اقوام و ملل جهان به عنوان ضد افسردگی و آرامبخش مورد استفاده بوده و موثرترین و قویترین گیاه آرامبخش و ضد افسردگی در بین گیاهان دارویی است. تقریبا همه دانشمندان طب سنتی و داروسازی از این گیاه یاد کرده‌اند و بیش از 100 کارخانه داروسازی از آن فراورده‌هایی به صورت قرص، کپسول و قطره تهیه میکنند. این گیاه همچنین پرمصرفترین گیاه دارویی آرامبخش در 10 سال اخیر بوده است.
از این گیاه ارزشمند داروی گیاهی به شکل قطره و به نام هایپیران به بازار دارویی ارائه شده و با موفقیت در حال استفاده در ایران است. از این قطره گیاهی در درمان ترس، دلهره و تشویش، بی حوصلگی و انزواطلبی، رخوت و سستی، افسردگی سنین کهولت، سردردهای عصبی و میگرنی، عدم تمرکز و افکار بیهوده گذشته و آینده ناراحت کننده، بدخوابی و بی خوابی، سردردها، دردها و تغییرات خلق وخوی قبل و هنگام قاعدگی و یائسگی در زنان استفاده می شود.
میزان مصرف
بزرگسالان دو تا سه نوبت در روز و هر نوبت 30 قطره در کمی آب یا آب میوه رقیق نموده و میل کنند.
نوجوانان دو تا سه نوبت در روز و هرنوبت 20 قطره در کمی آب یا آب میوه رقیق کرده و میل کنند./

کدام گیاه برای درمن فیبرم مفید است؟

 ۱۰ درمان خانگی فیبروم

پک روغن کرچک

قرار دادن پک روغن کرچک روی شکم کمک می کند تا سیستم گردش خون و لنفاوی تحریک شده و مقدار زیادی لنفوسیت (سلول هایی که با بیماری مبارزه می کنند) برای دفع سموم بیماری زا از بدن تولید کند. بسیاری از پزشکان معتقدند تجمع بیش از اندازه ی این سموم نقش مهمی در تشکیل فیبروم ایفا می کنند.

همچنین روغن کرچک حاوی ریسینلیدیک اسید با خواص ضد التهابی است. درمان زیر ممکن است به کاهش فیبروئید ها و همچنین تسکین درد کمک کند.

  • یک تکه پارچه پشمی را به روغن کرچک آغشته کنید.
  • آن را روی شکم خود بگذارید و روی آن را با فویل پلاستیکی بپوشانید.
  • تشکچه ی برقی یا شیشه ی آب داغ روی آن بگذارید و با یک حوله ی کهنه آن را بپوشانید.
  • آن را یک ساعت به حال خود رها کنید و سپس آن ها را بردارید.
  • حداقل یک ماه ۳ یا ۴ بار در هفته یا تا زمان بهبودی این کار را انجام دهید.

نکته:  این درمان را در طول دوران قاعدگی یا اگر قصد بارداری دارید، انجام ندهید.


گیاه پنج انگشت

گیاه پنج انگشت بومی مناطق مدیترانه ای و جنوب اروپاست. درمان گیاهی فوق العاده خوبی برای حفظ تعادل هورمونی، کاهش سطح استروژن و کاهش التهاب است.

نکته: گیاه پنج انگشت به تنظیم قاعدگی و خونریزی بین دوره ای کمک می کند اما ممکن است تاثیر قرص های ضد بارداری را هم کاهش دهد.


گیاه خار مریم

 این داروی گیاهی کمک می کند تا سوخت و ساز انجام بگیرد و استروژن اضافی خارج شود. استروژن هورمون باروری است که سلول ها را برای آزادسازی فاکتورهای رشد تحریک می کند، این فاکتورها به نوبه ی خود  به رشد فیبروم کمک می کنند.


گل قاصدک

بسیاری از عطاران براین باورند که عملکرد ضعیف کبد منجر به دفع هورمون های اضافی می شود که باعث فیبروم می شود. گل قاصدک به سم زدایی کبد کمک می کند و استروژن اضافی را از بدنتان پاک می کند.

  •  ۳ قاشق غذاخوری ریشه ی گل قاصدک را در ۳ فنجان و نیم آب بجوشانید.
  • اجازه دهید ۱۵ دقیقه آهسته بجوشد.
  • گاز را خاموش کنید و پیش از صاف کردن اجازه دهید ۱۵ دقیقه ی دیگر در آب باشد.
  • این چای را سه بار در روز حداقل تا سه ماه بنوشید.


چای سبز

مطالعات نشان می دهند که چای سبز حاوی ترکیباتی به نام اپی‌گالوستاچین گالت است که رشد سلول های فیبروم را مهار کرده و در نهایت میزان مرگ و میرشان را افزایش می دهد.

پی‌گالوستاچین گالت تاثیرات آنتی اکسیدانی، ضد تکثیری و ضد التهابی دارد. محققان دریافته اند که چای سبز علاوه بر کاهش اندازه ی فیبروم ها شدت علائم آن را هم کاهش می دهد.

  •  ۲ یا ۳ فنجان چای سبز بنوشید یا ۴۰۰ میلی گرم کپسول چای سبز را روزانه تا چند ماه مصرف کنید.
 

شیر

در مطالعه ای که در مجله ی آمریکایی اِپیدمیولوژی در سال ۲۰۰۹ به چاپ رسید، محققان دانشکده ی پزشکی بوستون دریافتند که بروز فیبروم رحم در زنان سیاهپوستی که ۴ وعده یا بیشتر در روز لبنیات می خورند در مقایسه با زنانی که روزانه لبنیات کمتری مصرف می کنند ۳۰ درصد کمتر است.

اگرچه مکانیسم دقیق این مساله شناخته شده نیست،  اما محققان معتقدند که کلسیم موجود در لبنیات ممکن است به کاهش تکثیر این سلول ها کمک کنند. بنابراین در وعده های غذایی روزانه تان محصولات لبنی و شیر بیشتری بخورید. بنابراین شیر و محصولات لبنی بیشتری را در برنامه غذایی خود بگنجانید.


چای بابا آدم

چای بابا آدم توانایی کبد را برای سوزاندن استروژن افزایش می دهد و در نتیجه فیبروم کاهش می یابد.

  • یک قاشق غذاخوری بابا آدم خشک شده را با یک فنجان آب داغ مخلوط کنید. اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب بماند و سپس آن را صاف کنید. این چای را سه بار در روز بنوشید.
  • در روشی دیگر می توانید ۱۰ تا ۲۵ قطره از این چای را روزانه سه بار مصرف کنید.
  • هرکدام از این درمان ها را روزانه تا ۳ یا ۴ ماه ادامه دهید.



سرکه ی سیب

 سرکه ی سیب می تواند در کاهش علائم فیبروم موثر باشد زیرا به دفع سموم بدن کمک می کند و باعث کاهش چربی می شود. و همچنین در کاهش تومورهای فیبروم هم موثر است اما این ادعا هنوز به صورت علمی ثابت نشده است.

یک قاشق چایخوری سرکه ی سیب ارگانیک را به یک لیوان آب اضافه کنید.

حتی می توانید یک قاشق غذاخوری یا مقداری از شیرین کننده های طبیعی را برای طعم بهتر به آن اضافه کنید.

این مخلوط را به صورت منظم هر روز بنوشید. می توانید به تدریج مقدار سرکه را از یک قاشق چایخوری به ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری در هر لیوان افزایش دهید.


سیر

سیر خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی طبیعی دارد که رشد فیبروم های رحمی را متوقف می کند. بنابراین روزانه ۳ تا ۵ حبه سیر بخورید. اگر بو و طعم سیر تند است می توانید با یک لیوان شیر بخورید. شیر هم در کاهش ابتلا به فیبروم ها موثر است.


انگور فرنگی هندی

 انگور فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و تنظیم کننده ی سیستم ایمنی است و از این لحاظ برای کاهش فیبروم ها و علائم آن هاست.
  • یک قاشق چایخوری پودر انگور را با عسل مخلوط کنید.
  • هر صبح ناشتا آن را میل کنید.
  • مصرف آن را حداقل تا چند ماه ادامه دهید تا به نتایج مثبتی دست پیدا کنید.

علاوه بر این درمان های خانگی، حتما به طور منظم ورزش کنید و به مقدار کافی آب بنوشید. همچنین ورزش کردن به تخمک گذاری منظم کمک می کند.

علاوه بر این، غلات سبوس داری مانند جو، برنج قهوه ای، گندم سیاه و غیره را بخش عمده ای از رژیم غذایی روزانه ی خود قرار دهید. رژیم غذایی با فیبر بالا هم استروژن را کاهش می دهد.

خواص درمانی زیره سبز

یکی از انواع زیره، زیره سبز است که خواص فراوانی دارد و در غذاهای زیادی می تواند استفاده شود ولی به خاطر اطلاعات کم مردم استفاده از زیره سبز کم است. در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم تا شما را با خواص زیره سبز  آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

خواص درمانی:

۱-ضد تشنج
۲-در دفع گاز معده و روده بسیار فید است
۴-قاعده اور و بهبود دهنده دردهای ناشی از قاعدگی
۵-در درمان مشکلات مثانه و کلیه مفید است
۶-برای رفع برونشیت از دم کرده مزیره استفاده کنید
۷-برای دل درد کودکان مفید است

 

طریقه مصرف

۱ قاشق مربا خوری از تخم زیره سبز را در ۱ فنجان اب جوش دم کرده روزی ۳ بار بعد از غذا میل کنید

از مخلوط زیره با عسل در موارد ابتلا به دل درد استفاده کنید

۱ قاشق مربا خوری از پودر تخم زیره به غذا اضافه کنید تا نفخ غذا از بین برود

دیدگاه درمانی طب سنتی در مورد جوش صورت

   بر اساس طـب قـدیـم و گـفته افرادی کـه جــوش صورت دارند بعضـی از خوراکیـها در بدتر کردن جـوش صورت دخیل میـباشند و پرهـیز از این خوراکیها باعث بهبودی در جوش میشود .

از جمله غذا و خوراکیهایی که باعث این علت میشوند شامل : غذاهای چرب ، تنقلات ، خرما، کشمش ، محصولات دریایی ( ماهی و میگو ) ، بعضی از میوه جات ( موز ، کیوی ، خرمالو ) و غیـره .  بهـترین راهکار پرهـیز از مواد غذایی و خوراکیهایی است که فرد اظهار میکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر میشود.

مالش پیاز پخته شده روی پوست در درمان جوش موثر است.

مالش ترکیب گلاب و دم کرده گیاه رازیانه و آب‌جعفری روی پوست و نیز مالش دم کرده گیاه “باریجهو “استخودوس” روی پوست در درمان جوش موثر است.

حجامت پشت گوش و زیر چانه، فصد عروق داخل بینی و استفاده از زالو در ناحیه پشت گوش نیز نقش موثری در درمان جوش دارد.

 “آکنه و بثورات” پوستی که در فرهنگ گفتاری متداول نام جوش را به خود گرفته، به‌خودی خود بیماری محسوب نمی‌شود و در حقیقت نوعی واکنش بدن به نابسامانی‌های داخلی بدن است.

رویکرد درمانی طب سنتی به جوش همچون تمام بیماری‌ها، ریشه‌ای، کامل و برحسب مزاج و طبع است.

فرونشاندن حرارت کبد، اصلاح خلط دموی و صفراوی با گیاه کاسنی، عناب، زرشک و خاکشیر که معمولا به شکل دم کردنی و جوشاندنی یا خیس کردنی استفاده می‌شود، برای درمان جوش به کار می‌رود.

مصرف هندوانه، انجام حجامت عام ( بین دو کتف ) و فصد نیز در درمان جوش مورد تاکید و موثر است.