دنیای گیاهان

دنیای گیاهان

معرفی خواص دارویی گیاهان
دنیای گیاهان

دنیای گیاهان

معرفی خواص دارویی گیاهان

درمان های گیاهی کمردرد

کمردرد مشکلی است که هم دلایل داخلی دارد و هم عوامل خارجی باعث بروز آن می شوند. ایستادن طولانی مدت، بارداری، بلند کردن چیزهای سنگین یا مشکلات ریوی می توانند باعث کمردردهای شدید شوند. برای تسکین این درد می توانید از گیاهان دارویی و دمنوش های مختلف بهره ببرید.
شایع ترین علت کمردرد در جوامع مختلف فتق دیسک است که بیش از ۹۰ درصد علل کمردردها را تشکیل می دهد. فتق دیسک عمدتاً در سنین ۳۵ تا ۵۵ سالگی رخ می دهد که البته در سنین بالاتر نیز ممکن است دیده شود.
دیسک های بین مهره ای در کل یک چهارم طول ستون فقرات را تشکیل می دهند. دیسک ها در ناحیه ی گردن و کمر که حرکت بیشتری دارند، ضخیم تر هستند. گیاهان دارویی مفید برای کمردرد عبارتند از:

سیاه دانه و عسلاستفاده از جوشانده سیاهدانه یا پودر شده آن که با عسل مخلوط شده باشد به صورت خوراکی طی دوره ای دو ماهه بسیار مفید است.

عصاره زنجبیل می تواند در تسکین درد عضله و مفصل مؤثر باشد زیرا حاوی فیتوکمیکال است که مانع از بروز التهاب می شود

سیر
مصرف سیر پخته یا بو داده همراه کمی انجیر و مغز گردوی تازه، دردهای سیاتیکی و کمردردهای ناشی از غلبه سردی را بهبود می بخشد.

خرما
خوردن روزانه چند عدد خرما و همچنین مالیدن مخلوطی از خرمای بدون هسته و دنبه و زنجبیل و کمی روغن کنجد به موضع درد و بستن آن روی ناحیه کمر، در تسکین درد بسیار مؤثر است.

ترب سیاه
از دیگر داروهای مؤثر در درمان دردهای سیاتیکی و دیسک کمر، ترب سیاه است که می توان آب آن را میل نمود و تفاله اش را روی موضع درد بست.


بابونه گاویقرن هاست که از بابونه گاوی برای درمان سردرد، معده درد و دندان درد استفاده می شود. این روزها برای رفع کمردرد و آرتریت نیز استفاده می شود. عوارض خفیف آن شامل تبخال و ناراحتی زبان است. مصرف آن به زنان باردار توصیه نمی شود.

بیدبیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سال پیش یونانیان باستان از بید برای درمان درد استفاده می کردند. امروزه نیز از این گیاه که مسکن قوی است برای رفع کمردرد، آرتریت، سردرد و بیماری های التهابی مانند التهاب تاندون (زردپی) استفاده می شود. سالیسین نوعی ماده تسکین دهنده درد در این گیاه، باعث کشف آسپرین شد.

مصرف سیر پخته یا بو داده همراه کمی انجیر و مغز گردوی تازه، دردهای سیاتیکی و کمردردهای ناشی از غلبه سردی را بهبود می بخشد

پنجه شیطان
این گیاه در کنترل آرتریت و درد قسمت تحتانی کمر مؤثر است. در صورت مصرف کم آن و برای مدت کوتاه عوارضی نخواهد داشت. اما مصرف آن به زنان باردار، مبتلایان به زخم معده و روده و التهاب صفرا توصیه نمی شود.

رزماری
در مکزیک دمنوش رزماری، درمانی برای رفع کمردرد است. برگ های آن حاوی ماده ضد التهابی اسید لینولئیک و اسید رزمارینیک است. تأثیر اسانس رزماری همانند استروئید و آسپرین (ماده ضد التهابی) است.

کندراین گیاه حاوی ماده ضد التهابی و مسکن است که کمردرد را تسکین می دهد و حتی می تواند زانودرد ناشی از استئوآرتریت (بیماری تخریبی در مفصل) را نیز تسکین دهد. مصرف روزی ۳ کپسول کندر (۴۰۰-۱۵۰ میلی گرم) به مدت ۲ تا ۳ ماه مؤثر است. (با مشورت پزشک)


زنجبیل
در طب قدیم آسیا، از زنجبیل برای درمان انواع درد استفاده می شد. عصاره زنجبیل می تواند در تسکین درد عضله و مفصل مؤثر باشد زیرا حاوی فیتوکمیکال است که مانع از بروز التهاب می شود. دمنوش زنجبیل درد شما را تسکین می دهد و فوراً حال شما را بهتر می کند. این چای برای کم خونی، ضعف، بی اشتهایی و سردرد نیز مفید است. با این حال، برای آنکه دچار مشکلات دیگری نشوید، در مصرف آن زیاده روی نکنید و همیشه در هنگام آماده کردن این جوشانده، میزان کمی از این گیاه را اضافه کنید. در غیر این صورت، ممکن است پس از خوردن غذاها و نوشیدنی های اسیدی، دچار مشکل شوید.

زردچوبه
این یک گیاه قوی ضدالتهابی است که آرتریت، نقرس، بیماری های خودایمنی، سیاتیک و بیماری های التهابی دیگر را درمان می کند. به احتمال زیاد ماده ای به نام کورکومین که خاصیت ضد التهابی دارد، در آن نقش دارد. اگرچه بی ضرر است اما مصرف مقدار زیاد و طولانی مدت آن می تواند سوء هاضمه ایجاد کند. دمنوش زردچوبه مسکن بسیار قوی است و قسمت های دردناک بدن را آرام می کند و بسیار سریع حال شما را بهتر می کند؛ البته طعم این چای خیلی دلپذیر نیست. این چای برای مشکلات التهابی، پوستی، گوارشی، کبودی و بیماری های مسری نیز مفید است. روزانه بیش از دو فنجان از آن را مصرف نکنید؛ در این صورت هیچ مشکلی برای شما پیش نمی آید.

استفاده از جوشانده سیاهدانه یا پودر شده آن که با عسل مخلوط شده باشد به صورت خوراکی طی دوره ای دو ماهه بسیار مفید است

سنبل الطیب
از زمان های بسیار دور، از سنبل الطیب به عنوان آرام بخش استفاده می شده است؛ یونانی ها و رومی ها هر شب قبل از خواب، یک فنجان از آن می نوشیدند. این کار به تغذیه سیستم عصبی و تسکین زخم های بدن نیز کمک می کند. با این حال، به هیچ وجه در مصرف آن زیاده روی نکنید زیرا این کار می تواند موجب توهم و یا حتی مرگ شود.

توجه

اگر دمنوش ها را درست مصرف کنید، مطمئناً مشکلی پیش نخواهد آمد. با این حال، مصرف بیشتر از آنچه توصیه شد، می تواند عوارضی همچون تهوع، ناراحتی معده، استفراغ و یا حتی مرگ داشته باشد.
اگر پس از استفاده از یکی از این چای ها، متوجه واکنش غیرطبیعی بدن خود شدید، بی معطلی به پزشک مراجعه کنید.
اگر در حال مصرف دارو هستید و موافقت پزشکی دارید و مطمئن هستید که این چای ها هیچ تداخلی را برای درمان دارویی شما ایجاد نمی کنند، یکی از آن ها را انتخاب کنید و از فواید فوق العاده آن ها بهره مند شوید.

خواص درمانی سنبل الطیب

 

 خواص درمانی سنبل الطیب

 

● خواص داروئی

ریشه سنبل الطیب از نظرطب قدیم ایران گرم و خشک است خواص مهم آن به شرح زیر است. اثر ضد تشنج دارد، در رفع ناراحتی های عصبی و هیستری مفید است،ضد اسپاسم و آرام بخش است، تب بر است، بیخوابی را درمان می کند، ضد کرم معده و روده است، ضد هیجان است، میگرن را برطرف می کند، برای برطرف کردن دلهره، تشویش و نگرانی مفید است، در درمان بیماری مالیخولیا اثر مفید دارد، در برطرف کردن درد سیاتیک موثر است، سکسکه مداوم را از بین می برد، درد سینه را برطرف می کند، استفراغ را برطرف می کند، در معالجه مرض قند موثر است، گرد سنبل الطیب را روی زخم ها بپاشید التیام یابند.

 

● طرز استفاده

۱) گرد سنبل الطیب: ریشه سنبل الطیب را خرد کرده و در حرارت ۴۰ درجه خشک کنید. سپس آنرا آسیاب کنید و از الک ریز در کنید. گرد آن به عنوان ضد تشنج به کار می رود. مقدار مصرف آن ۵-۱۰ گرم در روز است.

 

۲) مخلوط سنبل الطیب: ۴ گرم گرد ریشه سنبل الطیب را با ۴ گرم رازیانه و ۴ گرم قند سائیده و مخلوط کنید،این مخلوط را چهار قسمت کرده و در طول روز به فواصل مساوی بخورید.

 

۳) تنتور والریان: ۱۰۰ گرم ریشه سنبل الطیب را خرد کرده و در نیم لیتر الکل طبی ۶۰ درجه بریزید و بگذارید بماند. هر روز چند بار آن را بهم بزنید و پس از ۱۵ روز آنرا صاف کرده و در شیشه دربسته نگهداری کنید .مقدار مصرف آن ۱۰-۳۰ قطره می باشد.

 

● مضرات

چون سنبل الطیب برای کلیه مضر است باید آنرا با کتیرا خورد.

 

منبع : روزنامه مردم‌سالاری

 

برای معالجه سفیدی مو این نسخه گیاهی فوق العاده را بخوانید

در دید اول خاکستری شدن مو یکی از فاکتورهای  سالمندی و پیر شدن محسوب می شود ولی به طور کلی خاکستری شدن مو علت زیاد شدن سن نیست.خیلی از وضعیت زندگی ماشینی این روزها از دلایل  خاکستری شدن مو هستند که در ادامه به آنها نگاهی خواهیم داشت. به طور کلی سفید شدن مو در آقایان در سن سی سالگی و در زنان در سن سی و پنج سالگی شروع می شود که بیشتر در اثر کمبود ویتامین های گروه ب ، تیروئید ، رژیم های سخت وطولانی ، عوامل ژنتیکی ، استفاده مداوم از رنگ های شیمیایی و حتی گیاهی به یاد داشته باشید که هر گاه موی خود را با استقاده از رنگ های شیمیایی و حتی رنگ های گیاهی رنگ می کنید به سلول های سازنده رنگ مو آسیب می رسانید ، مصرف دخانیات که خود این موضوع سرعت انتشار موهای سفید را در هر دو گروه مرد و زن تا حدود چهار برابر افزایش می دهد .البته مسئله ژنتیک و تغذیه نقش بسزایی در سفیدی موها دارد علاوه بر موارد ذکر شده فشارهای عصبی روزمره نیز گاهی تاثیرشان از مواردی که ذکر شد نیز بیشتر است. حال نیم نگاهی داریم به تولید رنگدانه مو. در پوست سر و در پایین ترین لابه پوست نزدیک پایه تار مو سلولهایی به نام ملانوسیت قرار دارند که ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند که این ترکیب رنگ مو را ایجاد می کند وقتی ملانوسیت فاقد این ترکیب شود رنگ مو به خاکستری و گاهی با نرسیدن کامل این ترکیب مو ها سفید می شوند قصد داریم تا جدیدترین ترکیب گیاهی را جهت پیشگیری و درمان سفیدی مو که توسط بسیاری از اطبای سنتی گذشته مورد استفاده و درمان بسیاری قرار گرقته است را به جوانان و افرادی که در سنین پایین دچار این مشکل شده اند را معرفی نموده و در اختیار علاقمندان قرار دهیم. این ترکیب که به خوراکی مصرف می شود و شامل 8 ترکیب گیاهی که دارای : ویتامین های گروه ب ، مس ، منگنز ، روی ، آهن ، پتاس است که همگی در ساخت رنگدانه مو نقش اساسی دارند و با تحریک سلولهای سازنده رنگدانه مو ابتدا در افرادی که رنگ موی آنها کاملاً سفید شده است رنگ خاکستری و در مراحل بعدی رنگ مو کاملاً به رنگ طبیعی خود باز می گردد که البته باید خاطر نشان کنم که این مراحل نیازمند به زمان طولانی و بر اساس پشتکار فرد می باشد که این زمان در برخی موارد یک سال و در برخی موارد دیگر بیش از یک سال است که بستگی به وضعیت جسمانی فرد و وضعیت روحی وی دارد. باید این نکته را اضافه کنم که ترکیب مذکور در درمان افرادی که به تازگی دچار ریزش مو ، دچار نازکی مو و همچنین دچار مشکلات غیر مرتبط با پوست و مو شده اند بسیار موثرخواهد بود که در ادامه به آن دسته از خواص درمانی اشاره خواهیم کرد.

مواد لازم

  • مالت جو 100 گرم
  • سبوس برنج 100 گرم
  • سبوس گندم 100 گرم
  • جوانه گندم 100 گرم
  • جوانه ماش 100 گرم
  • جوانه شبدر 100 گرم
  • آمله هندی 100 گرم
  • هلیله سیاه 50 گرم

خواص درمانی

  • پیشگیری و رفع سفیدی مو
  • تقویت و رشد مو
  • جلوگیری از ریزش مو
  • درمان خونریزی لثه به هنگام مسواک کردن دندان ها
  • سرشار از ویتامین های گروه B
  • درمان استرس و اضطراب
  • مناسب برای افراد کم حوصله و عصبی
  • مناسب برای افراد ورزشکار که در برنامه غذایی و مصرف مکمل های خود به ویتامین های گروه B نیاز دارند.
  • مناسب برای افرادی که دچار خونریزی بینی می شوند.
  • مناسب در درمان کم خونی
  • مناسب برای افرادی که مبتلا به کمبود پلاکت هستند.

روش مصرف :

مواد را با وزن های گفته شده آسیاب کرده و روزانه دو مرتبه و هر مرتبه یک قاشق مرباخوری از پودر را با یک لیوان شیر مخلوط کرده و به همراه 2 تا 3 عدد خرما قبل از صبحانه و بعد از عصرانه میل کنید .

نکات مهم

این ترکیب از سن 2 سال به بالا قابل مصرف بوده و فاقد هر گونه عوارض جانبی است.

برای نگهداری از یخچال نگهداری کنید.

به یاد داشته باشید که سن به ازای هر 10 سال پس از گذشت از 30 سالگی توان ساخت ملانین را به مقدار 10 درصد از دست می دهد.

درمان سنگ کلیه به روش طب سنتی

داروهای ذیل، داروهایی ساده و در دسترس هستند که در دفع سنگهای کلیوی مؤثر هستند که یکی یا تعدادی از آنها را با هم و به روشهای گوناگون مثل جوشاندن یا دم کردن می توانید استفاده کنید:

داروهای خنک: کاکل ذرّت، دم گیلاس و آلبالو، خارخسک، خارشتر، تخم کاسنی، عنّاب، بنفشه، تخم هندوانه، پوست هندوانه، تخم کاهو، کاکنج(عروسک پشت پرده) و ….

داروهای گرم: تخم رازیانه، پونه، پرسیاوشان، تخم کرفس، بادرنجبویه، تخم خربزه، افتیمون، گزنه، سداب، بنصر و ….

دو نسخه برای افرادی که غذاهای خنکی به آنها می سازد:

–   (خارشتر، یک قاشق مربّاخوری) + (دم گیلاس یا کاکل ذرّت، یک قاشق غذاخوری) + (تخم خربزه، یک قاشق مربّاخوری):

–   (خارشتر، یک قاشق مربّاخوری) + (خارخسک یا تخم هندوانه، یک قاشق مربّاخوری) + (تخم خربزه یا تخم کرفس یک قاشق مربّاخوری): به همان شیوه فوق مصرف شود.

دو نسخه برای افرادی که غذاهای گرمی به آنها می سازد:

–   (گزنه یا پونه، یک قاشق غذاخوری) + (تخم خربزه یا تخم کرفس، یک قاشق مربّاخوری) + (خارشتر یا خارخسک، یک قاشق مربّاخوری)

–   (بادرنجبویه یک قاشق غذاخوری یا تخم رازیانه، یک قاشق مربّاخوری) + (تخم خربزه یا تخم کرفس، یک قاشق مربّاخوری) + (دم گیلاس یا کاکل ذرّت، یک قاشق غذاخوری)

روش آماده سازی داروها: همه داروهای هر فرمول را با هم و با ۲ لیوان آب روی شعله کم بجوشانید تا یک استکان از آن بماند. آن را صاف کرده شیرین نموده میل نمایید. این کار را روزی یک بار و به مدّت یکی دو ماه انجام دهید.

نکته: بهتر است حتّی در بیماران گرم مزاج هم تا حدّی غلبه با داروهای گرم باشد.

عرقیات گیاهی

یک راه مناسب و ساده تر، استفاده از عرقیات گیاهی است. پیشنهاد من به این شرح است:

برای افراد گرم مزاج:

(عرق خارشتر، یک قسمت) + (عرق خارخسک یا عرق کاسنی، یک قسمت) + (عرق بابونه، یک قسمت)

– برای افراد سرد مزاج:

(عرق خارشتر، یک قسمت) + (عرق بابونه، یک قسمت) + (عرق بادرنجبویه یا اسطوخدّوس، یک قسمت)

این عرق ها را با هم مخلوط کنید و روزی ۳-۲ استکان تا یکی دو ماه میل کنید.

درمان کم خونی یا فقرآهن در طب سنتی

علائم و نشانه های کم خونی
  • وقتی فردی دچار کم خونی می شود بافت های بدن فرد به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکرده و قلب برای رساندن اکسیژن کافی به بافت ها و سلولها باید با طپش های بیشتر ، سخت تر کار کند و در نتیجه فرد با علائم زیر روبرو خواهد شد .
  • احساس سستی و یا خستگی همیشگی و یا هنگام فعالیت همراه با احساس سرما در دست ها و پاها
  • سرگیجه و سیاهی پیش چشم هنگام برخاستن از جا
  • سردرد ، عدم تمرکز
  • رنگ پریدگی چهره ، کمرنگ شدن بستر ناخن ، حالت تهوع
  • تند شدن ریتم تنفس و طپش قلب
  • یبوست ، کم اشتهایی و تحریک پذیری (عصبی شدن و کم حوصلگی)
  • درد در قفسه سینه
  • تمایل به خوردن چیزهای غیر عادی مانند : خاک ، گچ ، مهر نماز ، یخ
  • تیرگی زیر چشم

علل به وجود آمدن کم خونی

رژیم های غذایی :

به طور قطع می توان گفت که رژیم های غذایی یکی از مهمترین عوامل کم خونی است زیرا گاهی فرد بدون اطلاع و بدون مشورت با کارشناس تغذیه شروع به گرفتن رژیم های سخت مانند گیاه خواری برای اهداف مختلف مانند : لاغری و کاهش وزن می کند که متاسفانه حتی موادی نظیر : مواد غذایی بدون آهن ، گروه ویتامین ب ،‌اسید فولیک ، ب 12 واستفاده نکردن از مواد غذایی که حاوی ویتامین ث هستند هر چند این ویتامین در کم خونی نقش مهمی ندارد ولی وجودش باعث جذب آهن در دستگاه گوارش می شود نیز از سبد غذایی حذف کرده که برخی از این مواد باعث تخریب و برداشت بیش از حد گلبول های قرمز خون می شود. استفاده مداوم از چای ،‌ قهوه به خصوص بلافصله پس از صرف غذا می تواند باعث کاهش جذب قابل ملاحضه آهن در بدن شود. هیچ گاه همراه با غذاهای گوشتی و غذاهای غنی از آهن از لبنیاتی مانند ماست ، دوغ استفاده نکنید زیرا این مواد در دستگاه گوارش مانع از جذب آهن موجود در مواد می شوند.

کاهش تولید گلبول قرمز در مغز استخوان :  گاهی ممکن است کم خونی به دلیل اختلال تولید گلبول قرمز در مغز استخوان انجام پذیرد که دلائل متفاوتی از قبیل : قرار گرفتن در مقابل تشعشعات رادیو اکتیو که باعث التهاب و اختلال در مغز استخوان می شود انجام پذیرد  

خونریزی و از دست دادن خون : جراحی های سنگین ، بریدگی ، خونریزی دستگاه گوارش و حتی قاعدگی های طولانی می توانند باعث از دست دادن خون و در نتیجه فقر آهن شوند .

تداخل دارویی : مصرف داروهای آنتی بیوتیک و همچنین داروهای ضد التهاب در دستگاه گوارش اختلال ایجاد کرده و باعث کاهش جذب آهن و گروه ویتامین ب می شوند

افزایش تخریب گلبول های قرمز ، بیماری : همیشه علت کم خونی استفاده نکردن از موادی که حاوی ویتامین های گروه ب ، ویتامین ث است دلیل کم خونی نیست در برخی موارد علت کم خونی بیماریی است که فرد به آن مبتلا می باشد گاهی بدن دچار بیماری های خود ایمنی می شود و به اشتباه سلولهای مفید را هدف قرار داده و از بین می برد

بارداری : زمان بارداری زمانی است که کودک با تغذیه از بدن مادر رشد کرده و مادر را نیازمند به دریافت مواد ضروری می نماید

اسهال مزمن : به دلیل طولانی شدن مدت زمان اسهال مواد مورد نیاز بدن در این مدت به درستی جذب نمی شود

تغذیه با شیر مادر : نوزادانی که معمولاً با شیر مادر تغذیه نمی شوند بیش از دیگر نوزادان دچار کم خونی و فقر آهن می شوند علت این موضوع مربوط است به این که جذب آهن از طریق شیر مادر سریعتر و مطمئن تر از شیر خشک است پس توصیه می شود تا حداقل یک سالگی نوزاد را از شیر مادر تغذیه کنند


درمان کم خونی یا فقرآهن در طب سنتی

درمان کم خونی بستگی به علل ایجاد کننده آن دارد

  • خوردن صبحانه  : صبحانه یکی از مهمترین وعده های غذایی است که صرف اگر مفصل باشد چه بهتر زیرا بدن پس از 8 ساعت استراحت آماده دریافت و جذب هر نوع ماده حیاتی است
  • عسل : عسل یکی از غنی ترین مواد غذایی است که می تواند در پیشگیری و همچنین درمان کم خونی نقش کلیدی داشته باشد  100 گرم عسل حاوی 6 میلی گرم آهن است که در مقایسه با جگر گوسفند که فقط حاوی 1 میلی گرم آهن است مقدار قابل توجهی انرژی و همچنین مواد حیاتی را در خود دارد که همچنین ضعف عمومی را نیز از بین می برد
  • انواع گوشت قرمز ، جگر ، قلوه ، ماهی ، زرده ی تخم مرغ
  • میوه ها ، سبزیجات ،صیفی جات ، حبوبات ، خشکبار ، جوانه ها :
  • بهترین میو های خونساز به ترتیب : گیلاس ، پسته تازه ، انارکه این سه در میان میوه ها از بهترین ها هستند ، هلو ، زرد آلو ، شاه توت ،آلو سیاه ،  ،انبه ، سیب ، آناناس ، بادام درختی تازه  ، ریواس ، پرتقال ، طالبی ، گلابی ، خربزه ، لیموترش ، توت فرنگی ، گریپ فروت ،
  • سبزجات ، صیفی جات  : یونجه(شبدر)که یکی از بهترین ها در میان سبزیجات است ،‌جعفری ، ریحان سبز و بنفش ، تره ، شاهی ، ترخون ، مرزه ، برگ تربچه ، بولاغوتی،کاهو ،،خیار سبز ، گوجه فرنگی ، هویج ، سیب زمینی ، چغندر قند ،‌ لبو ، کلم پیچ ،کلم بروکلی ،‌ شلغم و انواع دیگر سبزیجاتی که دارای برگ سبز تیره هستند
  • حبوبات : عدس ، ماش، انواع لوبیا  ،‌ نخود و….
  • خشکبار : پسته ، فندق ،‌بادام هندی ، بادام زمینی ،‌ بادام درختی ،‌برگه هلو ، برگه زردآلو
  • جوانه ها : جوانه ی گندم ، جوانه جو و از همه مهمتر جوانه تخم یونجه(شبدر) ، جوانه عدس و جوانه ماش
  • شیر بادام : مغز بادام درختی 25 گرم آب ولرم دو لیوان عسل 3 قاشق غذاخوری داخل مخلوط کن ریخته پس از خرد شدن مغز بادام مخلوط به رنگ شیر در آمده قبل از صبحانه میل نمایید
  • زرده تخم مرغ : زرده تخم مرغ 2 عدد عسل دو قاشق چایخوری لیموترش تازه جند قطره همه را داخل ظرف ریخته با مخلوط کن دستی بزنید تا مخلوط به صورت یک دست و سفید در آید قبل و یا همراه با صبحانه میل کنید  
  • آب کاهو : مقداری کاهو را با چوب وسط داخل آب میوه گیری آب بگیرید مقداری عسل اضافه کرده میل کنید
  • آب خیارسبزه : مقداری خیارسبزه را آب بگیرید چند قطره لیموترش تازه و چند قاشق عسل اضافه کنید و میل کنید
  • عصازه جگر : بی شک عصاره جگر یکی از غنی ترین منابع آهن است که به این صورت که گفته می شود استفاده نمایید 100 گرم جگر گوسفند را بعد از شستشو و خرد کردن داخل بطری در بسته ریخته و به مدت چند ساعت داخل ظرف آبجوش قرار دهید سپس بعد از گذشت این زمان عصاره ای که زیر جگر جمع شده است را صاف کرده مقداری آب لیمو ترش در صورتی که دسترسی به لیموترش تازه دارید و در غیر اینصورت از آب لیمو شیشه و کمی پودر آویشن و یا پودر رزماری به عنوان طعم دهنده اضافه کرده و میل نمایید این عمل را در هفته دو الی سه مرتبه انجام دهید
  • معجون گل قند : یکی از بهترین روش های درمان کم خونی استفاده از معجون گل قند است . لازم است برای مصرف برای بزرگسالان: 1تا2 قاشق مربا خوری، 3 بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
  •   آب انار تازه با ترنجبین به رفع کم خونی کمک می‌کند.